Minilex - Lakipuhelin

Autolle määrättävä perusvero

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Ajoneuvovero jaetaan perusveroon ja käyttövoimaveroon.

Perusveroa on maksettava henkilö- ja pakettiautoista sekä erikoisautoista, joiden suurin sallittu kokonaismassa on enintään 3 500 kilogrammaa.

Perusveron päiväkohtaisen määrän voi tarkistaa ajoneuvoverolain taulukoista. Taulukoita on kaksi. Ensimmäisen taulukon soveltaminen edellyttää ensinnäkin sitä, että auton yhdistettyä kulutusta vastaava hiilidioksidipäästö on määritetty niiden vaatimusten mukaisesti, jotka ovat olleet voimassa silloin kun auto on ensimmäistä kertaa otettu käyttöön.

Lisäksi laissa luetellaan erikseen autot, joihin ensimmäistä taulukkoa sovelletaan. Taulukkoa käytetään ensinnäkin henkilöautoon, jonka kokonaismassa on enintään 2 500 kilogrammaa, ja joka on otettu ensimmäistä kertaa käyttöön 1.1.2001 tai sen jälkeen. Sama koskee henkilöautoa, jonka kokonaismassa ylittää 2 500 kilogramman rajan, ja joka on otettu käyttöön 1.1.2002 tai myöhemmin. Kaksikäyttöautoa verotetaan samoin kuin henkilöautoa. Kaksikäyttöauto on pakettiauto, jossa on kuljettajan istuimen ja sen viereisten istuinten lisäksi muitakin istuimia tai niiden kiinnitykseen tarkoitettuja laitteita.

Myös pakettiauto, joka on otettu ensimmäistä kertaa käyttöön 1.1.2008 tai myöhemmin, verotetaan ensimmäisen taulukon perusteella.

Toista taulukkoa sovelletaan siis muihin kuin lueteltuihin autoihin. Sitä käytetään myös siinä tapauksessa, että ajoneuvoliikennerekisterissä ei ole vaadittavia tietoa auton hiilidioksidipäästöistä.

Kokonaismassaltaan alle 3 500-kiloiseen henkilö-, paketti- tai erikoisauto, jonka käyttövoima on yksinomaan sähkö, perusvero on ensimmäisen verotaulukon alin määrä.

Jos ajoneuvoa käytetään muulla voimalla kuin polttoaineella tai moottoribensiinillä, siitä on suoritettava myös käyttövoimaveroa. Myös käyttövoimaveron määrästä säädetään laissa.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


 

Selaa lakitietoa