Minilex - Lakipuhelin

Ansat metsästyksessä

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Metsästyksessä on yleisesti kielletty ansat, joihin on sijoitettu ampuma-ase, keihäs tai muu näihin verrattava väline, jotka ovat ihmisille ja kotieläimille vaarallisia.

Sallittuja ansoja saa käyttää vain riekon ja kiirunan pyyntiin Utsjoen, Inarin ja Enontekiön kunnissa. Tällöin kyseeseen tulevat lähinnä vanhat, perinteiset ansatyypit.

Muita sallittuja pyyntimenetelmiä ovat esimerkiksi raudat, loukut ja jalkanarut.

Rautojen käyttäminen riistaeläinten pyynnissä on sallittua silloin, kun raudat ovat sellaisia, jotka tappavat siihen mennen eläimen välittömästi. Eläimen on kuljettava rautojen lävitse ja laukaistava ne. Rautojen läpimitta saa olla enintään 30 cm ja rautojen on oltava kansainvälisten sopimusten mukaisesti vaatimukset täyttäviä. Rautoja saa käyttää vain majavan, piisamin, ketun, tarhatun naalin, supikoiran, kärpän, minkin, hillerin, näädän, mäyrän, saukon sekä rauhoittamattomiin eläimiin kuuluvien nisäkkäiden pyyntiin.

Loukkua saa käyttää silloin, kun loukku pyytää eläimen elävänä. Loukun on oltava sellainen, että eläin mahtuu seisomaan ja makaamaan siinä luonnollisessa asennossa. Lisäksi loukun tulee olla sellainen, että eläin ei voi vahingoittaa itseään siinä. Loukkua ja vastaavaa pyyntilaitetta saa käyttää vain ilveksen, majavien, piisamin, tarhatun naalin, ketun, supikoiran, kärpän, minkin, hillerin, näädän, mäyrän, saukon, villikanin, itämeren norpan ja hallin pyydystämiseen. Myös kaikkia rauhoittamattomia eläimiä voi pyydystää loukulla. 

Jalkanarua saa käyttää vain ketun pyydystämiseen. Tällöin maaston tulee olla lumipeitteinen. Silmukan halkaisijan tulee olla jalkanaru lauenneena vähintään 30 cm.

Jalkanarua, loukkua tai muuta vastaavaa pyyntilaitetta käytettäessä on valvonta järjestettävä niin, että ainakin kerran vuorokaudessa voidaan todeta, onko eläin mennyt pyyntilaitteeseen.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]