Minilex - Lakipuhelin

Lapsen oikeudet on turvattu YK:n yleissopimuksessa

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Lapsilla tulee olla oikeus vaikuttaa itseään koskevaan päätöksentekoon ja heitä tulee kohdella tasa-arvoisina yksilöinä. Suomi on hyväksynyt Yhdistyneiden Kansakuntien lapsen oikeuksien yleissopimuksen, joka tuli voimaan vuonna 1991. Yleissopimus koskee kaikkia alle 18-vuotiaita lapsia ja määrittelee lasten oikeudet sekä erityistarpeet, jotka tulisi ottaa huomioon kaikessa toiminnassa ja päätöksenteossa. Yleissopimuksen keskeiset periaatteet ovat lasten edun huomioiminen, lasten mielipiteiden kunnioittaminen sekä lasten oikeus hyvään elämään. Yleissopimusta on noudatettava, ja se velvoittaa Suomessa valtiota, kuntia, viranomaisia, sekä lasten vanhempia ja muita aikuisia.

Lapsella on oikeus turvalliseen kasvuympäristöön, tasapainoiseen kehitykseen ja erityiseen suojeluun. Lisäksi lapsella tulisi olla mahdollisuus ilmaista mielipiteensä häntä koskevissa päätöksissä hänen ikänsä ja kehitystasonsa mukaisesti.

Suomessa lapsiasiavaltuutettu valvoo ja edistää lasten oikeuksien toteutumista. Lisäksi eduskunnan oikeusasiamies voi omasta aloitteestaan tutkia, miten lasten oikeuksia otetaan huomioon eri viranomaisissa. Oikeusasiamies voi myös tutkia hänelle tehtyjä kanteluja, jotka koskevat yleensä riitoja liittyen lapsen huoltoon.

 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]