Minilex - Lakipuhelin

Julkisen kaupankäynnin kohteena olevan yhteisön tilintarkastaja


» Lakipuhelin neuvoo kokemuksella - Soita 0600 12 450 »

Julkisen kaupankäynnin kohteena olevan yhteisön – kuten julkisen osakeyhtiön – tilintarkastajaa koskevat tietyt erityisehdot verrattuna pienempien yhteisöjen tai säätiöiden tilintarkastajiin. Tällaisen yhteisön tilintarkastajan toimikauden pituus voi ensinnäkin olla enimmillään seitsemän vuotta. Enimmäisajan kuluttua umpeen tilintarkastaja saa osallistua saman yhteisön tilintarkastukseen vasta kahden välivuoden jälkeen. Mikäli tilintarkastajaksi on valittu tilintarkastusyhteisö, koskee kyseinen rajoitus kuitenkin vain päävastuullista tilintarkastajaa.

Julkisen kaupankäynnin kohteena olevan yhteisön tilintarkastajan on myös annettava vuosittain yhteisön hallitukselle kirjallinen vahvistus riippumattomuudestaan, ilmoitus sitä uhkaavista tekijöistä ja toimenpiteistä, joihin on ryhdytty riippumattomuuden varmistamiseksi. Lisäksi tilintarkastajan tulee ilmoittaa julkisen kaupankäynnin kohteena olevalle yhteisölle muista kuin sen tilintarkastusta koskevista tehtävistä, joita hän on suorittanut.

Julkisen kaupankäynnin kohteena olevan yhteisön tilintarkastajan on lisäksi julkistettava vuosittain tietoja tilintarkastusyhteisönsä oikeudellisesta rakenteesta, omistussuhteista, taloudesta, muista asiakkaista, hallinnosta, laadunvarmistusjärjestelmästä ja riippumattomuusohjeista.


- Lakipuhelin neuvoo joka päivä klo 6 - 24 -


 

Selaa lakitietoa

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »