Minilex - Lakipuhelin

Tilintarkastajan erottaminen


» Lakipuhelin neuvoo kokemuksella - Soita 0600 12 450 »

Tilintarkastajan voi erottaa toimestaan kesken tilikauden se taho, joka on tilintarkastajan toimeensa alun perin valinnut, määrännyt tai osoittanut. Erottamiseen kesken toimikauden vaaditaan perusteltu syy. Perusteltuna syynä erottamiselle ei pidetä esimerkiksi kirjanpitokäsittelyä tai tilintarkastustoimenpiteitä koskevaa mielipide-eroa.

Mikäli KHT-tilintarkastaja erotetaan kesken tilikauden, on erottavan tahon annettava Keskuskauppakamarin tilintarkastuslautakunnalle selvitys erottamisesta ja sen syistä. HTM-tilintarkastajan erottamisesta annetaan selvitys kauppakamarin tilintarkastusvaliokunnalle.

Mikäli tilintarkastaja erotetaan, eikä varatilintarkastajaa ole, on yhteisön tai säätiön tilintarkastajan valintaan osallistuvien yhtiömiesten, hallituksen tai vastaavan toimielimen huolehdittava siitä, että jäljellä olevaksi toimikaudeksi valitaan uusi tilintarkastaja. Erotettu tilintarkastaja puolestaan on velvollinen pyynnöstä antamaan seuraajalleen tiedot, jotka ovat tarpeen tilintarkastuksen suorittamista varten.


- Lakipuhelin neuvoo joka päivä klo 6 - 24 -


 

Selaa lakitietoa

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »