Minilex - Lakipuhelin

Kauppakamarin tilintarkastusvaliokunta


» Lakipuhelin neuvoo kokemuksella - Soita 0600 12 450 »

Kauppakamarin tilintarkastusvaliokunta huolehtii HTM-tilintarkastajiin liittyvistä asioista, kuten hyväksymisestä HTM-tilintarkastajiksi tai HTM-tilintarkastajien erottamisia ja eroamisia koskevien selvitysten käsittelystä. Valiokunnalla on puheenjohtaja, varapuheenjohtaja ja kuusi muuta jäsentä. Kaikkien jäsenten sekä sihteerin tulee olla tilintarkastukseen hyvin perehtyneitä henkilöitä.

Jäsenet valitaan siten, että Keskuskauppakamarin tilintarkastuslautakunta valitsee puheenjohtajan sekä varapuheenjohtajan ja kauppakamari muut jäsenet siten, että näistä kahdella on kokemusta tilintarkastusalan opetus- ja tutkimustoiminnasta ja sen oikeudellista asiantuntemusta, kahdella elinkeinoelämän asiantuntemusta sekä kaksi edustaa KHT- ja HTM-tilintarkastajia. Puheenjohtaja, varapuheenjohtaja ja enemmistä jäsenistä eivät saa olla tilintarkastajia.

Kauppakamarin tilintarkastusvaliokunnan päätöksistä valitetaan valtion tilintarkastuslautakuntaan. Henkilö, jonka hakemus HTM-tutkintoon ottamisesta on hylätty tai joka on hylätty kyseisessä tutkinnossa tai kelpoisuuskokeessa, ei voi kuitenkaan valittaa tuosta päätöksestä.


- Lakipuhelin neuvoo joka päivä klo 6 - 24 -


 

Selaa lakitietoa

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »