Minilex - Lakipuhelin

Ympäristöluvan voimassaolo ja määräysten tarkistaminen

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Ympäristölupa voi olla voimassa toistaiseksi tai tietyn määräajan. Lähtökohtaisesti lupa annetaan toistaiseksi voimassaolevana. Toistaiseksi voimassaoleviin lupiin liitetään tarkistamismääräys, jonka mukaan hakijan on määräajassa tehtävä hakemus lupamääräysten tarkistamiseksi.

Ympäristölupa tulee laillisesti voimaan, kun siihen ei päätöksen antamisen jälkeen ole määräajassa haettu muutosta. Ympäristöluvan voimassaolo voi päättyä eri tavoin. Määräaikainen lupa päättyy määräajan mennessä umpeen, ellei uutta lupaa haeta. Toistaiseksi voimassa oleva ympäristölupa on lähtökohtaisesti voimassa, kunnes sen voimassaolo erillisellä päätöksellä lakkautetaan.

Lupa voi raueta, jos luvan saaja ei ole ryhtynyt luvan mukaisiin toimiin määräajassa tai ei ollenkaan aio suorittaa luvan mukaista hanketta. Lupaa voidaan myös muuttaa, jos olosuhteet muuttuvat huomattavasti luvan myöntämisen ajankohdasta. Esimerkiksi Suomen uusi kansainvälinen sopimusvelvoite voi olla luvan muuttamisen syy.

Lupa voidaan lisäksi peruuttaa, jos hakija ei noudata lupamääräyksiä tai on antanut lupaviranomaiselle virheellisiä tietoja hankkeesta. Myös olosuhteiden sellainen muuttuminen, ettei lupamääräysten muuttaminenkaan ole riittävä toimenpide, voi olla luvan peruuttamisen syy.

- Lakipuhelin neuvoo joka päivä klo 6 - 24 -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa