Minilex - Lakipuhelin

Lunastuskorvaus on kertaluonteinen suoritus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Lunastaminen perustuu täyden korvauksen periaatteelle. Lunastettavan omaisuuden omistajalla on siten oikeus täyteen korvaukseen lunastetusta alueestaan tai oikeudestaan. Korvausta on mahdollista saada itse kohteesta, siitä aiheutuvasta haitasta sekä tarvittaessa voi saada myös vahingonkorvausta. Myös arvon alentuminen tai hyödyn vähentyminen on korvattava.

Haitankorvaus kattaa sen haitan, joka aiheutuu lunastuskohteesta jäljelle jääneestä omaisuuden käyttämisestä. Vahingonkorvauksena korvataan lähinnä taloudelliset vahingot, jotka ovat aiheutuneet esimerkiksi muutosta tai ammatin harjoittamisen keskeytymisestä.

Kohteen arvo määritellään käyvän hintatason mukaisesti. Kohteen käypä arvo tarkoittaa yleistä hintatasoa, joka määritellään lunastushetken mukaisesti. Myös lunastettavan kohteen naapurilla on oikeus korvaukseen, jos se katsotaan välttämättömäksi. Jos lunastettavan omaisuuden omistaja ryhtyy olennaisiin muutoksiin kohteen arvon muuttamiseksi, ei tällaisia muutoksia oteta huomioon lunastuskorvausta määrättäessä.

Lunastuksen osapuolet voivat tehdä lunastuskorvauksista kirjallisen sopimuksen. Lunastustoimikunta vahvistaa sopimuksen. Korvauksen tulee olla kertaluontoinen suoritus.

- Lakipuhelin neuvoo joka päivä klo 6 - 24 -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa