Minilex - Lakipuhelin

Lunastuskorvaus on kertaluonteinen suoritus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Lunastaminen perustuu täyden korvauksen periaatteelle. Lunastettavan omaisuuden omistajalla on siten oikeus täyteen korvaukseen lunastetusta alueestaan tai oikeudestaan. Korvausta on mahdollista saada itse kohteesta tai siitä aiheutuvasta haitasta. Tarvittaessa lunastuksen johdosta voi saada myös vahingonkorvausta. Myös arvon alentuminen tai hyödyn vähentyminen on huomioita.

Haitankorvaus kattaa sen haitan, joka aiheutuu lunastuskohteesta jäljelle jääneestä omaisuuden käyttämisestä. Vahingonkorvauksena korvataan lähinnä taloudelliset vahingot, jotka ovat aiheutuneet lunastuksesta johtuen, esimerkiksi muutosta tai ammatin harjoittamisen keskeytymisestä.

Kohteen arvo määritellään käyvän hintatason mukaisesti. Kohteen käypä arvo tarkoittaa yleistä hintatasoa, joka määritellään lunastushetken mukaisesti. Myös lunastettavan kohteen naapurilla on oikeus korvaukseen, jos se katsotaan välttämättömäksi. Jos lunastettavan omaisuuden omistaja ryhtyy olennaisiin muutoksiin kohteen arvon muuttamiseksi, ei tällaisia muutoksia oteta huomioon lunastuskorvausta määrättäessä.

Lunastuksen osapuolet voivat tehdä lunastuskorvauksista kirjallisen sopimuksen. Lunastustoimikunta vahvistaa sopimuksen. Korvauksen tulee yleensä olla kertaluontoinen suoritus, mutta lunastuksesta voidaan maksaa myös ennakkokorvausta, jolloin loppuosa suoritetaan myöhemmin.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]