Minilex - Lakipuhelin

Yhtiön johdon vastuuvapauden sitovuuden rajoitukset

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Yhtiö ei ole sidottu vastuuvapauteen, mikäli se on myönnetty virheellisin edellytyksin. Yhtiökokouksen tekemä päätös vastuuvapauden myöntämisestä hallituksen jäsenelle, hallintoneuvoston jäsenelle tai toimitusjohtajalle ei nimittäin ole sitova, mikäli yhtiökokoukselle ei ole annettu olennaisesti oikeita ja riittäviä tietoja korvausvelvollisuuden perusteena olevasta päätöksestä tai toimenpiteestä.

Riittävää ei ole, että tiedot annetaan esimerkiksi tilintarkastajille tai hallintoneuvostolle, vaan ne on annettava nimenomaan yhtiökokoukselle. Tämä koskee myös rikosperusteista vastuuta. Tietoisuus arvioidaan erikseen kunkin toimenpiteen tai laiminlyönnin osalta. Kohtuullinen virheellisyys tiedoissa ei poista vastuuvapauden tehokkuutta. Todistustaakka vastuuvapauspäätöksen tekemisestä ja annettujen tietojen kattavuudesta on vastuuvapauteen vetoavalla johtajalla.

Vastuuvapaus voi myös olla pätemätön, mikäli päätös on tehty lain tai yhtiöjärjestyksen määräysten vastaisesti tai mikäli se voi tuottaa vastuusta vapautetulle epäoikeutettua etua yhtiön tai toisen osakkeenomistajan kustannuksella.

- Lakipuhelin neuvoo joka päivä klo 6 - 24 -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa