Minilex - Lakipuhelin

Veron peruste ja oma käyttö


>> Lakipuhelin neuvoo vuosien kokemuksella - Soita 0600 12 450 >>

Tavaroita ja palveluita on mahdollista ottaa omaan käyttöön. Veron peruste määritellään tällaisissa tilanteissa oman sääntönsä mukaisesti.

Tavaraa käyttöön otettaessa veron peruste on ostetun tavaran ostohinta tai sitä alempi todennäköinen luovutushinta. Jos kyse on itse maahan tuodusta tavarasta, on veron peruste useimmiten tavaran tullausarvo, tai vaihtoehtoisesti sitä alempi todennäköinen luovutushinta. Itse valmistetun tavaran kohdalla taas veron perusteeksi katsotaan valmistamisesta aiheutuneet välittömät ja välilliset kustannukset.

Palveluita käyttöön otettaessa veron peruste on ostetun palvelun ostohinta tai sitä alempi todennäköinen luovutushinta. Itse suoritetusta palvelusta veron perusteeksi katsotaan suorittamisesta aiheutuneet välittömät ja välilliset kustannukset.

Rakentamispalveluihin sovelletaan samankaltaisia sääntöjä. Otettaessa rakentamispalvelu omaan käyttöön veron peruste on ostetun rakentamispalvelun ostohinta, itse suoritetusta puolestaan rakentamispalvelusta aiheutuneet välittömät ja välilliset kustannukset. Hankitusta kiinteistöstä peruste on se veron perusteena oleva arvo, jonka edellinen luovuttaja on joutunut maksamaan kiinteistöllä suoritetusta rakentamispalvelusta luovutuksen perusteella.

Omaan käyttöön ottamiseen liittyvistä laki- ja verotusasioista voi kysyä tarkemmin lakimieheltä.

Soittamalla lakipuhelimeen saatat säästää helposti jopa tuhansia euroja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

 

Selaa lakitietoa