Minilex - Lakipuhelin

Valtion vastuu EY-oikeuden noudattamatta jättämisestä

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Suomen valtio saattaa joutua kansalaiselleen korvausvastuuseen vahingosta, joka aiheutuu yhteisöoikeuden rikkomisesta. Vahingonkorvausvastuun kannalta edellytetään riittävän ilmeistä yhteisön oikeuden rikkomista. EU-oikeuden rikkomisen syynä voi olla puutteellinen direktiivin täytäntöönpano, täytäntöönpanon laiminlyönti tai perustamissopimuksen rikkominen. Suomen valtion vahingonkorvausvelvollisuus ei riipu siitä, mikä valtion toimielin on jättänyt noudattamatta yhteisön jäsenyysvelvoitteita.

Valtion vahingonkorvausvastuun juuret ovat EY-tuomioistuimen oikeuskäytännössä, joka on sittemmin kehittynyt uusien tapausten myötä. Maastrichtin sopimuksella Euroopan yhteisö (EY) muuttui EU:ksi. Näin ollen nykyisin puhutaan EU-oikeudesta, mutta nämä kaksi termiä esiintyvät usein eurooppaoikeudellisessa yhteydessä. EY-oikeuskäytännöllä on edelleen merkitystä vahingonkorvausasioiden ratkaisussa. Oikeuskäytännön kannalta Lütticke-tapauksen voidaan sanoa vakiinnuttanut unionin vahingonkorvauskriteerit seuraaviin: todellisen vahingon synty, syy-yhteys yhteisön toiminnan ja vahingon välillä, sekä yhteisön toimielimen EY-oikeuden vastainen toiminta. 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]