Minilex - Lakipuhelin

Työehtosopimuksen solmiminen

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Työehtosopimus voidaan solmia ensinnäkin työnantajien yhdistysten ja työntekijäyhdistysten kesken. Toisaalta myös yksittäinen työnantajakin voi olla työehtosopimuksen osapuoli. Työntekijäpuolelta työehtosopimuksen kuitenkin solmii rekisteröity työntekijäin yhdistys. Valtakunnallisten liittojen solmimat työehtosopimukset ovat kuitenkin merkittävimpiä työehtosopimuksia.

Työehtosopimus tulee tehdä kirjallisesti. Työehtosopimus voi syntyä myös sillä tavoin, että sen sisältö liitetään sopimusosapuolten neuvotteluissa laadittuun pöytäkirjaan. Työehtosopimus tulee myös allekirjoittaa sopimusosapuolten toimesta. Tämän lisäksi työehtosopimuksen osapuolet laativat yhteisiä soveltamisohjeita. Tällaiset osallisten yhdessä tekemät soveltamisohjeet katsotaan työehtosopimuksen osaksi.

Työehtosopimukseen sidotun työnantajan tulee lisäksi panna työehtosopimus nähtäville sen alaisille työpaikoille. Työehtosopimukseen osallisen työnantajapuolen on lisäksi kuukauden kuluessa sopimuksen allekirjoittamisesta toimitettava se jäljennöksenä sekä sähköisesti työsuojelusta ja sen valvonnasta vastaavalle ministeriölle.

- Lakipuhelin neuvoo joka päivä klo 6 - 24 -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa