Minilex - Lakipuhelin

Tuotteet ja palvelut, joiden arvonlisäverokanta on 14 %


>> Lakipuhelin neuvoo vuosien kokemuksella - Soita 0600 12 450 >>

Arvonlisäveroa maksetaan kolmen eri verokannan mukaisesti. Yleisin verokanta on 24 prosenttia - muita verokantoja käytetään vain, jos laissa erikseen niin mainitaan.

Tiettyjen tavaroiden myynnistä, yhteisöhankinnasta, siirrosta varastointimenettelystä ja maahantuonnista suoritetaan arvonlisäveroa 14 prosenttia veron perusteesta. Tällaisia tavaroita ovat ensinnäkin elintarvikkeet. Laki määrittelee elintarvikkeiksi ruokatavaran, juoman ja muun sellaisenaan ihmisen nautittavaksi tarkoitetut aineet sekä niiden raaka-aineet ja niitä valmistettaessa käytettävät mausteet, säilöntäaineet sekä väri- ja muut lisäaineet. Myös ravintola- ja ateriapalvelut kuuluvat samaan verokantaan.

Lisäksi rehuaineet kuuluvat 14 prosentin verokantaan. Näitä ovat rehut ja rehuseokset, niiden valmistuksessa käytettäväksi tarkoitetut raaka- ja lisäaineet, sekä eläinten ruokana käytettävät teollisuuden jäteaineet ja rehukala.

Laissa mainitaan nimenomaisesti, että tätä verokantaa ei sovelleta eläviin eläimiin, vesijohtoveteen, alkoholijuomiin ja tupakkavalmisteisiin, eikä lääkkeisiin tai myrkkyihin.

Soittamalla lakipuhelimeen saatat säästää helposti jopa tuhansia euroja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

 

Selaa lakitietoa