- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -
Suomen paras lakipuhelin! Kiitos tästä palvelusta.
Päätösneuvottelun jälkeen tuomioistuin julistaa tuomionsa. Päätösneuvottelu on pidettävä heti pääkäsittelyn jälkeen, kuitenkin viimeistään seuraavana arkipäivänä. Tarkoituksena kuitenkin on, että asianosaiset saisivat alioikeudessa kuulla tuomion sisällön perusteluineen ennen poistumistaan istuntopaikalta. Asianosaisille annetaan aina jäljennös tuomiosta toimituskirjana. Tuomiota julistettaessa on ilmoitettava vain tuomion perustelut ja tuomiolauselma, jollei tuomion julistaminen kokonaisuudessaan ole tarpeen. Asianosaisten suostumuksella perustelutkin voidaan tällöin ilmoittaa ainoastaan pääpiirteittäin. Jos tuomiosta on äänestetty, siitä on ilmoitettava tuomion julistamisen yhteydessä.
Jos ratkaistava juttu on laaja tai erityisen vaikea ja tuomioistuin tarvitsee enemmän aikaa ratkaisun tekemiseen, annetaan tuomio kirjallisesti tuomioistuimen kansliassa. Tuomio on asianosaisten saatavissa tuomioistuimen kansliassa, pääsääntöisesti 14 päivän kuluessa pääkäsittelyn päättymispäivästä. Jos tuomiota ei voida erityisestä syystä antaa 14 päivän määräajassa, se on annettava niin pian kuin mahdollista. Käsittelyn päättyessä paikalla oleville asianosaisille on ilmoitettava tuomion antamispäivä. Yksipuolisen tuomion antamisesta ei kuitenkaan tarvitse erikseen ilmoittaa asianosaisille.
Hovioikeuden tuomio julistetaan, jos asiassa on toimitettu pääkäsittely, suullisesti asianosaisille pääkäsittelyn päättymisen jälkeen. Se voidaan myös antaa hovioikeuden kansliassa. Tuomio ja lopullinen päätös on tällöin annettava 30 päivän kuluessa pääkäsittelyn päättymispäivästä. Jos ratkaisua ei voida erityisestä syystä antaa sanotussa määräajassa, se on annettava niin pian kuin mahdollista.
Korkein oikeus antaa tuomionsa kirjallisesti päivättynä sille päivälle, josta alkaen se on asianosaisen saatavissa.
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.
Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.
Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:
Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.