Minilex - Lakipuhelin

Toimintojen yhteiskäsittely lupamenettelyssä

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Tiettyjä toimintoja koskevat ympäristölupa-asiat tulee käsitellä samanaikaisesti yhteiskäsittelyssä.

Ensinnäkin, jos ympäristön pilaantumisen vaaraa aiheuttavien eri toimintojen yhteisvaikutus on huomattavaa lupaharkinnan kannalta ja toimintojen ympäristölupa-asiat ovat vireillä samassa lupaviranomaisessa, asiat on käsiteltävä ja ratkaistava samanaikaisesti.

Toiseksi yhteiskäsittely koskee myös vesilain mukaisen hakemuksen ja ympäristölupahakemuksen käsittelyä. Niinpä vesien pilaantumisen vaaraa aiheuttavaa toimintaa koskeva ympäristölupahakemus sekä samaa toimintaa koskeva vesilain mukainen lupahakemus on tavallisesti käsiteltävä yhdessä ja ratkaistava samalla päätöksellä.

Kolmanneksi yhteiskäsittely koskee ympäristölupahakemusta ja maa-aineslupahakemusta. Jos maa-ainesten ottamistoimintaa koskeva hanke edellyttää ympäristölupaa ja maa-aineslain mukaista lupaa, niitä koskevat lupahakemukset on käsiteltävä ja ratkaistava yhteisesti.

Yhteiskäsittelystä voidaan poiketa, jos sitä pidetään perustellusta tai erityisestä syystä tarpeettomana. Yhteistä lupaa voidaan hakea yhdellä lupahakemuksella.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa