Minilex - Lakipuhelin

Tarjouksen voimassaoloaika

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Jos tarjouksen tekijä on asettanut määräajan, jonka sisällä vastaus tulee antaa, täytyy vastauksen saapua hänelle määrätyn ajan kuluessa. Ei siis riitä, että vastaus lähetetään tai toimitetaan määräaikana vaan sen tulee lähtökohtaisesti olla tarjouksen tekijän saatavilla määräaikana. Jos vastaus ei saavu säädetyssä ajassa, tarjous katsotaan rauenneeksi. Ellei tarjouksen tekijä ole asettanut määräaikaa, sovelletaan kohtuullista vastausaikaa, joka on tapauskohtainen. Tällöin annetaan painoarvoa sille, mitä tarjouksen antaja on voinut kohtuudella laskea menevän vastauksen antamiseen. Tarjouksen tekijä on tarjoukseensa sidottu niin kauan, kuin normaaleissa oloissa kuluu vastauksen saamiseen. 

Mikäli tarjouksen tekijä on toivonut pikaista vastausta, on hän oikeutettu edellyttämään, että vastaus toimitetaan joko samaa viestintä käyttäen tai muuten yhtä nopeasti. Jos tarjous on tehty suullisesti, on siihen annettava vastaus välittömästi, ellei tarjouksen tekijä ole antanut pitempää määräaikaa. Jos tarjouksen tekijä ei ole tässä tilanteessa asettanut määräaikaa ja vastausta ei anneta heti, katsotaan tarjous hylätyksi. Mikäli tarjous hylätään, se raukeaa ja tarjouksen tehnyt vapautuu sidonnaisuudesta. Toisiin ajatuksiin tulleella kieltäytyjällä ei ole oikeutta sopimukseen, vaikka hän muuttaisi mielensä ennen kuin alkuperäinen määräaika olisi umpeutunut.

Tarjouksen voimassaolo voi lakata myös tarjouksen peruuttamisen johdosta. Lain mukaan tarjous saadaan peruuttaa ja se ei sido antajaansa, jos peruutus saapuu tarjouksen saaneelle ennen kuin hän on ottanut selon tarjouksesta. 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]