Minilex - Lakipuhelin

Edellytykset sopimukselle: Sitovan sopimuksen yleiset edellytykset

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Jotta sopimus olisi sitova, sen on täytettävä tietyt edellytykset tai reunaehdot. Edellytykset voidaan jakaa yleisiin ja tilannekohtaisiin edellytyksiin, joista seuraavassa käsitellään yleisiä.

Sopimusosapuolena voi lähtökohtaisesti olla vain oikeustoimikelpoinen eli täysi-ikäinen henkilö, jonka oikeustoimikelpoisuutta ei ole rajoitettu tai oikeuskelpoinen yritys, yhteisö tai julkisoikeudellinen taho. Vajaavaltaiset eli alle 18-vuotiaat ja täysi-ikäiset, joiden oikeustoimikelpoisuutta on rajoitettu, saavat kuitenkin tehdä tavanomaisia ja merkitykseltään vähäisiä oikeustoimia.

Sopimus ei saa olla hyvän tavan vastainen. Hyvän tavan vastaisuudesta ei ole yleistä säännöstä, mutta useissa laeissa hyvän tavan vastaisuus todetaan sitomattomaksi. Esimerkiksi kiinteistön kaupan suhteen on säädetty, että pätemätön on sellainen ehto, joka rajoittaa ostajan henkilökohtaista vapautta tai on muutoin sopimaton tai jonka noudattaminen on lainvastaista.

Osapuolet eivät myöskään voi sopia pakottavan lainsäädännön vastaisesti eli kun esimerkiksi kuluttajakaupassa lainsäädäntö on pääsääntöisesti pakottavaa, ei säädöksen vastainen sopimusehto sido.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]