Minilex - Lakipuhelin

Edellytykset sopimukselle: Sitovan sopimuksen yleiset edellytykset

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Jotta sopimus olisi sitova, sen on täytettävä tietyt edellytykset tai reunaehdot. Edellytykset voidaan jakaa yleisiin ja tilannekohtaisiin edellytyksiin, joista seuraavassa käsitellään yleisiä.

Sopimusosapuolena voi lähtökohtaisesti olla vain oikeustoimikelpoinen eli täysi-ikäinen henkilö, jonka oikeustoimikelpoisuutta ei ole rajoitettu tai oikeuskelpoinen yritys, yhteisö tai julkisoikeudellinen taho. Vajaavaltaiset eli alle 18-vuotiaat ja täysi-ikäiset, joiden oikeustoimikelpoisuutta on rajoitettu, saavat kuitenkin tehdä tavanomaisia ja merkitykseltään vähäisiä oikeustoimia.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »


Selvitä asiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

Sopimus ei saa olla hyvän tavan vastainen. Hyvän tavan vastaisuudesta ei ole yleistä säännöstä, mutta useissa laeissa hyvän tavan vastaisuus todetaan sitomattomaksi. Esimerkiksi kiinteistön kaupan suhteen on säädetty, että pätemätön on sellainen ehto, joka rajoittaa ostajan henkilökohtaista vapautta tai on muutoin sopimaton tai jonka noudattaminen on lainvastaista.

Osapuolet eivät myöskään voi sopia pakottavan lainsäädännön vastaisesti eli kun esimerkiksi kuluttajakaupassa lainsäädäntö on pääsääntöisesti pakottavaa, ei säädöksen vastainen sopimusehto sido.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä alla olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 040 663 6051 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


 

Selaa lakitietoa