- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -
Suomen paras lakipuhelin! Kiitos tästä palvelusta.
Sopimussuhde velvoittaa molempia sopimuksen osapuolia, ja sopimusrikkomuksesta voikin seurata sanktio sopimuksen velvoitteita laiminlyöneelle osapuolelle. Lähtökohtaisesti muuttuvat olosuhteet kummankaan osapuolen osalta eivät anna oikeutta sopimuksen purkuun eikä sopimusvelvoitteiden täyttämättä jättämiseen. Mikäli sopimusta rikotaan, vastapuolella on mahdollista vaatia rikkomuksesta vahingonkorvausta. Poikkeuksena tähän on kuitenkin niin sanottu ’’force majeure’’ -tilanne, joka käytännössä tarkoittaa ylivoimaista estettä, joka tekee mahdottomaksi sopimusehtojen täyttämisen tai estää sopimuksen noudattamisen kokonaan.
Ylivoimaisen esteen lausekkeella tarkoitetaan ehtoa, joka usein sisällytetään sopimuksiin. Tällainen lauseke sopimuksessa poistaa vastuuta luonnollisista ja väistämättömistä katastrofeista, jotka esimerkiksi rajoittavat sopimuksen noudattamista ja sopimusosapuolia velvoitteiden täyttämisestä. Aina kuitenkaan ylivoimaisen esteen lauseketta ei ole tarve sopimukseen erikseen kirjata, vaan ylivoimaiseen esteeseen voidaan vedota muutenkin tarpeen vaatiessa.
Ylivoimaisella esteellä tarkoitetaan sellaista tilannetta, johon kumpikaan sopimusosapuoli ei ole voinut etukäteen valmistautua; ylivoimainen este voi olla esimerkiksi äkillinen sotatila tai merkittävä luonnonmullistus, mikä vaikuttaa olennaisesti estävällä tavalla sopimusehtojen täyttämiseen. Kun ylivoimainen este tulee kohdalle, eikä sopimuksen noudattaminen ole olosuhteiden pakosta mahdollista, vapautuu sopimusta rikkonut osapuoli vahingonkorvausvastuustaan.
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.
Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.
Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:
Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.