Minilex - Lakipuhelin

Purkuvapaus on osa sopimusvapautta

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Purkuvapaus on yksi sopimusvapauden elementeistä. Purkuvapaus sopimussuhteessa tarkoittaa sitä, että sopimusosapuolet voivat purkaa sopimuksensa. Purkuvapautta ei tule kuitenkaan ymmärtää siten, että sopijapuoli olisi vastoin toisen tahtoa koska vain oikeutettu purkamaan sopimuksen ja näin ollen vapautumaan sen mukaisista velvoitteista. Purkuvapaus tarkoittaa sitä, että laki ei aseta sopimuksen purkamiselle esteitä, jos osapuolet haluavat keskinäisen sopimuksensa purkaa. 

Sopimuksen purkaminen edellyttää perusteltua syytä tai sitä, että sopimusosapuolet sopivat sopimuksen purkamisesta. Sopimusosapuoli ei voi halutessaan purkaa sopimusta, jos vastapuoli täyttää omat sopimusvelvoitteensa, eikä sopimuksen purkamiseen ole muita syitä. Jos toinen osapuoli tekee olennaisen sopimusrikkomuksen, voi sopimusosapuolelle tällöin syntyä oikeus purkaa sopimus. Sopimusosapuolella voi tietyssä tapauksessa olla oikeus purkaa kauppa jo ennen kuin sopimusrikkomus tapahtuu. Tämä edellyttää kuitenkin riittävää todennäköisyyttä sopimusrikkomuksen tapahtumisesta. Vastapuoli voi varautua ennakolliseen purkamiseen asettamalla vakuuden, mikä estää kaupan purkautumisen.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä alla olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 040 663 6051 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


 

Selaa lakitietoa