Minilex - Lakipuhelin

Osuuskunnan kokouksen koollekutsuminen

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Osuuskunnan hallitus kutsuu koolle osuuskunnan kokouksen. Jokaiselle osuuskunnan jäsenelle, jonka osoite on osuuskunnan tiedossa, on lähetettävä kokouskutsu kirjallisesti, ellei osuuskunnan säännöissä muuta määrätä. Kokouskutsussa on mainittava kokouksessa käsiteltävät asiat. Siinä on mainittava myös päätösehdotuksen pääasiallinen sisältö, mikäli kokouksessa tullaan käsittelemään osuuskunnan sääntöjen muuttamista tai uusien osuuksien, lisäosuuksien tai sijoitusosuuksien antamista.

Kokouskutsu on lähetettävä enintään 2 kuukautta ja viimeistään viikkoa ennen kokouksen ajankohtaa. Erityistapauksissa kutsu on kuitenkin lähetettävä viimeistään kuukautta ennen kokouksen ajankohtaa. Näin on toimittava silloin, kun kokouksessa tullaan käsittelemään osuuskunnan tarkoituksen tai toimialan olennaista muuttamista tai toiminnan jatkamista yli alun perin suunnitellun ajan, jäsenten äänimäärän muuttamista, osuuskunnan toimintaa koskevan vaalitavan muuttamista, annettujen osuuksien vähentämis- tai siirto-oikeuden rajoittamista tai osuusmaksun palautuksen lykkäämistä, osuusmaksun alentamista ja osuuksien vähentämistä tai osuuskunnan sulautumista, jakautumista, sen yhtiömuodon muuttamista, osuuskunnan selvitystilaa tai poistamista rekisteristä. Samoin on toimittava silloin, jos kokouksessa käsitellään jo osuuskunnan jäsenenä olevien osalta esimerkiksi heidän eroamisoikeutensa rajoittamista tai heidän maksuvelvollisuutensa lisäämistä. Myös kaikissa näissä tapauksissa on jo kokouskutsusta käytävä ilmi päätösehdotuksen pääasiallinen sisältö.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]