Minilex - Lakipuhelin

Muutoksenhaku perintöverotuksessa

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Jos perinnönnsaaja havaitsee virheen verotuksessaan, hän voi hakea muutosta verotukseen. Mutoksen hakeminen voi tulla aiheelliseksi, mikäli veroa on määrätty maksettavaksi joko liikaa tai liian vähän. Muutoksenhaku tehdään tekemällä oikaisuvaatimus verotuksen oikaisulautakunnalle. Muutoksenhakuoikeutta on sekä verovelvollisella itsellä että Veronsaajien oikeudenvalvontayksiköllä. Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti joko lomakkeella tai vapaamuotoisella kirjeellä ja toimitettava määräajassa verohallinnolle.

Muutoksenhaun määräaikoihin on tullut muutoksia vuoden 2017 alussa. Määräaika riippuu siitä, milloin perittävä on kuollut. Vuodesta 2017 alkaen perintöverotuksen oikaisuvaatimuksen voi tehdä 3 vuoden kuluessa verovuoden päättymisestä.

Jos perinnönsaaja on tyytymätön veronoikaisuun liittyvään päätökseen, hän voi hakea muutosta siihen valittamalla siitä hallinto-oikeuteen. Jos perittävä on kuollut vuonna 2017, valitusaika hallinto-oikeuteen on 60 vuorokautta siitä, kun on saanut tiedoksi oikaisulautakunnan päätöksen. Oikaisulautakunnan päätökseen haetaan muutosta siltä hallinto-oikeudelta, jonka piirissä perinnönjättäjällä oli kotiosoite omaisuuden siirtyessä. Viime kädessä haetaan muutosta Helsingin hovioikeudelta. Hallinto-oikeuden tekemään päätökseen voi vielä hakea muutosta tekemällä valituksen korkeimpaan hallinto-oikeuteen, jos se antaa siihen luvan.

On tärkeää huomata, että vaikka perinnönsaaja on hakenut muutosta verotukseen, vero on maksettava määräaikana. Muutoksenhakuviranomainen voi kuitenkin kieltää tai keskeyttää veron ulosoton. Mikäli haluat tietää lisää  perintöverotuksen muutoksenhausta, voit soittaa alla olevaan lakipuhelimen numeroon.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


 

Selaa lakitietoa