Minilex - Lakipuhelin

Verotuksen toimittaminen arvioverotuksena

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Perinnön- ja lahjansaajalla on tiettyjä velvollisuuksia, jotta verotus saadaan toimitettua oikein ja oikeassa ajassa. Jos verovelvollinen laiminlyö velvollisuuttaan toimittaa määrätyt tiedot oikeassa ajassa, voi seurauksena olla arvioverotus.

Arvioverotus tulee kyseeseen silloin, kun perukirjaa tai veroilmoitusta ei ole annettu ollenkaan. Sama pätee siihen tilanteeseen, kun se on niin puutteellinen, että oikaistuakaan perukirjaa tai veroilmoitusta ei voida laittaa verotuksen perusteeksi. Käytännössä kyse voi olla esimerkiksi lesken varojen ilmoittamatta jättäminen. Näissä tapauksissa verotus on toimitettava puhtaasti arvioimalla. Perunkirjoituksen laiminlyönti voi johtaa myös velkavastuuseen tai rikosoikeudellisiin seuraamuksiin. Verohallinto voikin ilmoittaa käräjäoikeudelle siitä, että perunkirjoituksen toimittaminen on laiminlyöty.

Kun arvioverotus perustuu siihen, ettei perukirjaa tai veroilmoitusta ole annettu ollenkaan, voidaan arvioverotus toimittaa kymmenen vuoden kuluessa siitä, kun verovelvollisuus alkoi. Pesänhoitajalle tai ilmoittamisvelvolliselle tulee mahdollisuuksien mukaan varata tilaisuus tulla kuulluksi ennen kuin arvioverotus toimitetaan.

Välttyäkseen arvioverotukselta on tärkeä tietää velvollisuutensa, ja se, miten tarvittavat asiakirjat on laadittava. Lisäksi on oltava selvillä tärkeistä määräajoista. Neuvoja saa tarvittaessa lakimieheltä.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]