Minilex - Lakipuhelin

Muutoksenhaku Verohallinnon antamaan ennakkoratkaisuun

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Perintö- ja lahjaverotukseen on mahdollista hakea ennakkoratkaisua Verohallinnolta. Jos ennakkoratkaisuun ei ole tyytyväinen, siihen voi olla mahdollista hakea muutosta. Oikeus hakea muutosta on sillä, joka on hakenut ennakkoratkaisua, sekä veronsaajien oikeudenvalvontayksiköllä.

Muutosta on haettava oikeasta tuomioistuimesta. Perintöverotusta koskevan ennakkoratkaisun muutoksenhaku tapahtuu valittamalla päätöksestä sille hallinto-oikeudelle, jonka tuomipiirissä perittävä asui kuollessaan. Lahjaveroon liittyvän ennakkoratkaisun muutoksenhaku tehdään sen alueen hallinto-oikeuteen, jonka alueella lahjanantaja asuu. Jollei toimivaltaista hallinto-oikeutta ole, muutosta haetaan Helsingin hallinto-oikeudelta 

Verovelvollisen tulee toimittaa valituskirjelmä määräajassa. Määräaika valituksen tekemiselle on 30 päivää siitä, kun verovelvollinen sai tiedon ennakkoratkaisusta.

Verohallinto voi päättää olla antamatta ennakkoratkaisua hakijan asiaan. Päätökseen olla antamatta ratkaisua ei voi hakea muutosta valittamalla.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


 

Selaa lakitietoa