Minilex - Lakipuhelin

Muutoksenhaku lahjaverotuksessa

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Jos lahjansaaja havaitsee virheen verotuksessaan, hän voi hakea muutosta lahjaverotukseen. Mutoksen hakeminen voi tulla aiheelliseksi, mikäli veroa on määrätty maksettavaksi joko liikaa tai liian vähän. Muutoksenhaku tehdään tekemällä oikaisuvaatimus verotuksen oikaisulautakunnalle. Muutoksenhakuoikeutta on sekä verovelvollisella itsellä että Veronsaajien oikeudenvalvontayksiköllä. Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti joko lomakkeella tai vapaamuotoisella kirjeellä.

Vuodesta 2017 alkaen lahjaverotuksen oikaisuvaatimuksen voi tehdä 3 vuoden kuluessa verovuoden päättymisestä. Veronsaajien oikeudenvalvontayksikön on sen sijaan tehtävä oikaisuvaatimus kuuden kuukauden kuluessa verotuksen toimittamispäivästä.

Jos lahjansaaja on tyytymätön veronoikaisuun liittyvään päätökseen, hän voi hakea muutosta siihen valittamalla siitä hallinto-oikeuteen. Jos lahja on saatu vuonna 2017, valitusaika hallinto-oikeuteen on 60 vuorokautta siitä, kun on saanut tiedoksi oikaisulautakunnan päätöksen. Oikaisulautakunnan päätökseen haetaan muutosta siltä hallinto-oikeudelta, jonka piirissä lahjanantajalla oli kotiosoite omaisuuden siirtyessä. Viime kädessä haetaan muutosta Helsingin hovioikeudelta. Hallinto-oikeuden tekemään päätökseen voi vielä hakea muutosta tekemällä valituksen korkeimpaan hallinto-oikeuteen, jos se antaa siihen luvan.

On tärkeää huomata, että vaikka lahjansaaja on hakenut muutosta verotukseen, vero on maksettava määräaikana. Muutoksenhakuviranomainen voi kuitenkin kieltää tai keskeyttää veron ulosoton. Mikäli haluat tietää lisää muutoksenhausta lahjaverotuksessa, voit soittaa alla olevaan lakipuhelimen numeroon.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]