Minilex - Lakipuhelin

Minkälainen saatava on konkurssisaatava?

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kun saatava on syntynyt ennen konkurssin alkamista, velalliselta olevaa saatavaa kutsutaan konkurssisaatavaksi. Konkurssisaatava voi olla myös panttisaatava tai saatava, jonka määrä on ehdollinen tai riitainen tai muusta syystä epäselvä. Jotta velkoja voisi hakea velallista konkurssiin, on hänellä oltava joltakin osin varma saatava velalliselta.

Konkurssisaatavilla on oikeus jako-osuuteen konkurssissa. Konkurssisaatavien velkojia kutsutaan konkurssivelkojiksi. Konkurssivelkojilla on oikeus osallistua päätöksentekoon konkurssimenettelyssä siten, kuin asiasta konkurssilaissa tarkemmin säädetään.

Konkurssiveloille kertyy menettelyssä jako-osuutta sen mukaan, miten velallisen varat riittävät sovellettavan etusijajärjestyksen mukaiseen täytäntöönpanoon. Konkurssivelkoja ei siten välttämättä saa menettelyssä täyttä suoritusta saatavalleen. Velallisella säilyy velkavastuu myös konkurssin jälkeen. Näin velallinen ei siis suoraan vapaudu vastaamasta sellaisista konkurssisaatavista, joille ei kerry täyttä suoritusta konkurssissa.

- Lakipuhelin neuvoo joka päivä klo 6 - 24 -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


 

Selaa lakitietoa