Minilex - Lakipuhelin

Velan vanhentuminen konkurssissa

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Konkurssin vaikutuksesta konkurssisaatavan vanhentumiseen säädetään erikseen velan vanhentumisesta annetussa laissa. Yleinen velan vanhentumisaika on kolme vuotta ja vanhentuminen alkaa siitä, kun velka sopimuksen mukaan erääntyy. Velan vanhentuminen voidaan kuitenkin katkaista velkojan toimesta.

Konkurssissa velan vanhentuminen voidaan katkaista. Kun velan vanhentuminen katkaistaan, katkaisemisen hetkestä alkaa kulua uusi vanhentumisaika. Velan vanhentuminen katkeaa silloin, kun velkoja ilmoittaa eli valvoo saatavan tai jos saatava otetaan konkurssissa muuten huomioon. Tällä tarkoitetaan sitä, että velkojan saatava otetaan pesänhoitajan jakoluetteloehdotukseen. Jos saatava otetaan mukaan vahvistettuun jakoluetteloon, vanhentumisajan kuluminen ei estä maksun saamista konkurssipesään kuuluvasta omaisuudesta.

Velan vanhentuminen puolestaan keskeytyy silloin, kun velallinen asetetaan konkurssiin. Vanhentumisen keskeytys jatkuu läpi koko konkurssin ajan ja vanhentumisaika alkaa kulua uudelleen vasta konkurssin päätyttyä. Vanhentumisaika jatkuu tässä tapauksessa siitä, mihin se ennen konkurssiin asettamista jäi.

- Lakipuhelin neuvoo joka päivä klo 7 - 23 -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


 

Selaa lakitietoa