Minilex - Lakipuhelin

Mikä on kirkkoneuvosto?

» Lakipuhelin neuvoo kokemuksella - Soita 0600 12 450 »

Kirkkoneuvostolla on erittäin merkittävä asema seurakunnan hallinnossa. Sen tehtävänä on seurakunnan käytännön toiminnan ja hallinnon johtaminen. Jäseniä kirkkoneuvostossa on 5-11, jotka ovat kirkkovaltuuston valitsemia. Kirkkoneuvoston jäsenet vaihtuvat joka toinen vuosi. Puheenjohtajana kirkkoneuvostossa toimii kirkkoherra.

Kirkkoneuvoston jäsenellä tulee olla vaalikelpoisuus seurakuntavaaleissa. Jotta henkilö voi tulla valituksi kirkkoneuvostoon, on hänellä oltava kelpoisuus myös kirkkovaltuustoon. Kirkkoneuvosto valmistelee päätöksiä, jotka kirkkovaltuusto päättää. Kirkkoneuvoston tehtävänä on päätösten täytäntöönpano. Ei ole kiellettyä, että sama henkilö istuu sekä kirkkovaltuustossa että kirkkoneuvostossa. Luottamustoimi kirkkovaltuustossa ei siis aiheuta kelpoisuuden menetystä kirkkoneuvostoon.

Kirkkovaltuusto voi siirtää osan omasta päätösvallastaan kirkkoneuvostolle. Kirkkoneuvoston apuna voi toimia johtokuntia. Nämä johtokunnat ovat kirkkovaltuuston asettamia. Kirkkoneuvosto toimii seurakunnan edustajana ja se voi esimerkiksi solmia sopimuksia seurakunnan puolesta.


- Lakipuhelin neuvoo joka päivä klo 6 - 24 - 

Selaa lakitietoa

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »