Minilex - Lakipuhelin

Seurakuntajako ja seurakunnan tehtävät

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Valtion alue jakaantuu paikallisiin seurakuntiin. Suomessa vuonna 2011 oli 449 evankelis-luterilaista seurakuntaa. Seurakuntien määrä on jatkuvasti laskenut kunta- ja seurakuntaliitosten myötä. Yleensä seurakuntajako noudattelee kuntien aluerajoja, mutta kielellisellä perusteella voi samalla alueella olla useampia seurakuntia. Seurakunnat voivat olla kaksikielisiäkin, tosin yleensä seurakunta on kuitenkin joko suomen- tai ruotsinkielinen. Seurakunta voi koostua myös useamman kuin yhden kunnan alueesta. Seurakuntajako siis noudattaa kuntajakoa. Jos saman kunnan alueella toimii useita seurakuntia, tulee näiden muodostaa seurakuntayhtymä. Yhden kunnan on oltava kokonaisuudessaan yhden seurakunnan tai seurakuntayhtymän alueella.

Seurakunnat ovat itsehallintoyksikköjä, eli niillä on oma hallintonsa. Seurakunnat ovat niin hallinnollisesti kuin taloudellisestikin hyvin itsenäisiä. Seurakunnan hallintoa hoitavat kirkkovaltuusto ja kirkkoneuvosto. Seurakunnilla on omat määrätyt tehtävänsä. Suurin osa tehtävistä on uskontokunnan luonteesta johtuen hyvin hengellisiä. Seurakunnat antavat kasteita, jakavat ehtoollisia ja pitävät jumalanpalveluksia. Seurakunnat myös huolehtivat kirkonkirjoista sekä arkistoivat ja säilyttävät niitä. Kirkonkirjoja ovat esimerkiksi luettelot avioliittoon vihityistä, kastetuista, kuolleista ja haudatuista, kirkon jäsenistä sekä kirkosta eronneista henkilöistä. Samoin seurakunnat ylläpitävät hautausmaita ja huolehtivat hautaustoimesta.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]