Minilex - Lakipuhelin

Määräaikainen virka tai virkasuhde

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Yleensä virkamies nimitetään virkaan toistaiseksi. On kuitenkin mahdollista nimittää virkasuhteeseen määräajaksi. Tämä on mahdollista vain niissä tilanteissa, jotka laissa on mainittu. On syytä huomata, että määräajaksi ei nimitetä virkaan, vaan virkasuhteeseen.

Henkilö voidaan siis nimittää virkasuhteeseen määräajaksi taikka muutoin rajoitetuksi ajaksi ilman, että virkaa perustetaan. Tällöin syynä voi olla työn luonne. Sijaisuus taikka avoinna olevaan virkasuhteeseen kuuluvien tehtävien hoidon väliaikainen järjestäminen ovat myös hyväksyttäviä syitä virkasuhteen määräaikaisuudelle. Lisäksi harjoittelu voi olla syynä määräaikaiselle virkasuhteelle.

Virkaankin voidaan nimittää määräajaksi taikka muutoin rajoitetuksi ajaksi, mutta ei kuitenkaan edellä kerrotuilla perusteilla. Virkaan nimitetään määräajaksi, jos viran luonteeseen liittyvä perusteltu syy vaatii sitä. Syy voi liittyä myös viraston toimintaan. Asetuksella on säädetty viroista, jotka täytetään aina määräajaksi. Näitä ovat esimerkiksi tietosuojavaltuutetun virka ja aluehallintoviraston ylijohtajan virat.

- Lakipuhelin neuvoo joka päivä klo 6 - 24 -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


 

Selaa lakitietoa