Minilex - Lakipuhelin

Kuka on kuluttaja-asiamies?

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kilpailu- ja kuluttajaviraston kuluttaja-asioiden vastuualueen ylijohtaja toimii kuluttaja-asiamiehenä. Kilpailu- ja kuluttajaviraston ja kuluttaja-asiamiehen tehtäviin kuuluu kuluttajien taloudellisen ja oikeudellisen aseman turvaaminen. Kuluttaja-asiamies valvoo kuluttajien suojaksi säädetyn lainsäädännön (eli erityisesti kuluttajansuojalain) noudattamista. Valvonta kohdistuu mm. markinnoinnin lainmukaisuuteen, jolloin tavoitteena on saada yritys lopettamaan lainvastainen markkinointi tai muuttamaan sitä. Jos yritystä ei saada luopumaan lainvastaisesta menettelystä, kuluttaja-asiamies voi saattaa asian tuomioistuimen käsiteltäväksi. Hän voi myös itse ryhtyä asian edellyttämiin pakkotoimiin. Esimerkiksi uhkasakon asettaminen toimii pakkokeinona, johon kuluttaja-asiamies voi turvautua. 

Kuluttajat voivat tehdä ilmoituksen kuluttaja-asiamiehelle epäkohdista, jotka koskevat kohtuuttomia sopimusehtoja elinkeinonharjoittajan ja kuluttajan välillä tai epäasiallista markkinointia. Kuluttaja-asiamies ei lähtökohtaisesti käsittele yksittäisiä riita-asioita, mutta hän voi harkintansa mukaan avustaa kuluttajaa yksittäisen riita-asian hoitamisessa. Tällöin riita-asialla on lähtökohtaisesti merkitystä myös muiden kuluttajien yleisen edun kannalta. 

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »


Selvitä asiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »


Kuluttaja-asiamies voi myös tehdä aloitteita lainsäädännön muuttamiseksi sekä saattaa asioita ryhmävalituksena kuluttajariitalautakunnan käsiteltäväksi. 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


 

Selaa lakitietoa