Minilex - Lakipuhelin

Kirkon vaalijärjestys säätelee kirkollisia vaaleja

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kirkon vaalijärjestyksessä on tarkasti kerrottu siitä, millä tavalla kirkolliset vaalit järjestetään ja toteutetaan. Kirkollisia vaaleja ovat seurakuntavaalien lisäksi kirkolliskokouksen edustajien, hiippakuntavaltuuston, piispan, papin, tuomiokapitulin pappiasessorin ja maallikkojäsenen sekä lääninrovastin vaalit.

Kirkon vaalijärjestyksen antaa kirkkolain nojalla kirkolliskokous. Kirkolliskokous voi antaa kirkkolain ja kirkkojärjestyksen täytäntöönpanosta ja soveltamisesta myös tarkempia määräyksiä. Milloin kirkkolaissa on niin säädetty, määräykset antaa kirkkohallitus tai piispainkokous. Jos kirkkojärjestyksen säännös koskee jumalanpalvelusta, kirkollista toimitusta tai opetusta tai niihin liittyviin tehtäviin pyrkivältä vaadittavaa koulutusta ja kielitaitoa, määräyksen sen täytäntöönpanosta ja soveltamisesta antaa piispainkokous.

Kirkon vaalijärjestyksessä säädetään muun muassa vaalin toimittamista varten tarpeellisista toimista, äänioikeutetun toimesta sekä aalitoimituksesta. Kirkkojärjestys ja kirkon vaalijärjestys julkaistaan Suomen säädöskokoelmassa.

- Lakipuhelin neuvoo joka päivä klo 6 - 24 -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


 

Selaa lakitietoa