Minilex - Lakipuhelin

Katselmus voidaan toimittaa oikeussalissa tai sen ulkopuolella

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Joskus voi näytön saamiseksi olla tarpeen toimittaa kiinteistön tai irtaimen esineen katsastus muualla kuin oikeussalissa pääkäsittelyn ulkopuolella. Kun on katsastettava kiinteistöä tai sellaista esinettä, jota hankaluudetta ei voida tuoda oikeuteen, on siis mahdollista toimittaa katselmus kiinteistöllä tai siellä, missä esine on. On myös mahdollista katsoa katselmuksen pitäminen tarpeelliseksi paikalla, jossa jokin tapahtuma on sattunut.

Katselmus voidaan toimittaa pääkäsittelyn ulkopuolella, jos sitä ei voida toimittaa pääkäsittelyssä tai jos sen toimittaminen pääkäsittelyssä katselmuksen merkitykseen verrattuna aiheuttaisi kohtuuttomia kustannuksia tai kohtuutonta haittaa. Jos asian selvittämiseksi on erityisen tärkeää, asiaa saadaan tällöin käsitellä myös muilta osin.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Katselmus voidaan toimittaa kuitenkin myös oikeussalissa pääkäsittelyn yhteydessä, sillä katselmuksella tarkoitetaan todisteen tarkastelemista muutoin kuin kielellisin keinoin, siis katselemalla, kuuntelemalla, fyysisesti tunnustelemalla tai vaikkapa haistelemalla. Tuomioistuin voi määrätä esineen tai asiakirjan tuotavaksi tuomioistuimeen tai katselmuksen toimitettavaksi, jos esineellä tai asiakirjalla voi olla merkitystä näyttönä tai jos katselmuksen toimittamisella voi olla merkitystä näytön saamiseksi. Näytön arviointi katselmuksen osalta perustuu tuomioistuimen tekemiin aistihavaintoihin todisteen fyysisistä ominaisuuksista.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


 

Selaa lakitietoa