Minilex - Lakipuhelin

Kansainvälinen riita-asia

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Riita-asia on yksityisten ihmisten tai yritysten välinen erimielisyys, joka ratkaistaan riippumattomassa tuomioistuimessa. Kansainvälinen riita-asia on kyseessä silloin kun riita-asiassa on jokin liittymä useampaan maahan. Esimerkiksi jos suomalainen on ostanut talon Ruotsista. 

Kansainvälistä riita-asiaa ratkaistaessa tuomioistuimen tulee ottaa huomioon ensinnäkin tuomioistuimen kansainvälinen toimivalta. Eli onko kyseessä olevan maan tuomioistuimella oikeutta ottaa kansainvälinen riita-asia käsiteltäväkseen. Toiseksi on tehtävä päätös lainvalinnasta, eli minkä maan lakia tapaukseen sovelletaan. Kolmanneksi on otettava huomioon minkä oikeusvaikutuksen tuomioistuimen päätös saa toisessa riita-asiaan liittyvässä maassa. Esimerkiksi tuomioistuimen tulee tietää voidaanko Suomessa annettu päätös panna täytäntöön Ruotsissa.

Mikäli kansainväliset riita-asiat mietityttävät kannattaa ottaa yhteyttä lakimieheen. Lakipuhelimeen soittamalla ammattitaitoiset lakimiehet opastavat kansainvälisten riita-asioiden eteenpäin viemisessä.

- Lakipuhelin neuvoo joka päivä klo 6 - 24 -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


 

Selaa lakitietoa