Minilex - Lakipuhelin

Kansainvälinen kauppa: Tavaran myynti

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kansainvälisessä kaupassa osa tavaran myynnistä on arvonlisäverosta vapaata.

Arvonlisäveroa ei tarvitse suorittaa ensinnäkään silloin, kun tavaraa myytäessä myyjä tai joku muu hänen toimeksiantonsa perusteella kuljettaa tavaran Yhteisön ulkopuolelle. Toisekseen veroa ei suoriteta tavaraa myytäessä, kun itsenäinen kuljetusliike kuljettaa tavaran ostajan toimeksiannosta suoraan Yhteisön ulkopuolelle. Veroa ei suoriteta myöskään tavaran myynnistä ulkomaiselle elinkeinonharjoittajalle, joka ei ole Suomessa verovelvollinen ja joka noutaa tavaran maasta viedäkseen sen välittömästi Yhteisön ulkopuolelle käyttämättä sitä täällä.

Arvonlisäveroa ei suoriteta myöskään tavaran myynnistä ulkomaiselle ostajalle, joka ei ole Suomessa verovelvollinen, mikäli tavara toimitetaan hänen toimeksiannostaan ja häntä veloittaen elinkeinonharjoittajalle työsuorituksen tekemistä sekä edelleen Yhteisön ulkopuolelle toimittamista varten.

Arvonlisäverosta vapaasti voidaan luovuttaa tavaraa takuu- tai muun vastaavan sitoumuksen nojalla sitoumuksen antaneelle ulkomaiselle elinkeinonharjoittajalle, joka ei ole Suomessa verovelvollinen. Verovapaata on myös ilma-aluksen, tämän varaosan tai varusteen myynti taikka tavaran myynti ilma-aluksen varustamiseksi sellaisen elinkeinonharjoittajan käyttöön, joka maksua vastaan harjoittaa pääasiallisesti kansainvälistä lentoliikennettä.

Arvonlisäveroa ei suoriteta myöskään tavaran myynnistä ammattimaisessa kansainvälisessä liikenteessä olevalla vesi- tai ilma-aluksella tapahtuvaa myyntiä varten sekä tällaisella aluksella tapahtuvasta myynnistä ulkomaille matkustaville, ellei toisin ole säädetty.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa