Minilex - Lakipuhelin

Kansainvälinen kauppa: Palvelun myynti

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Osa kansainvälisestä palvelujen myynnistä on mahdollista tehdä arvonlisäverottomasti.

Arvonlisäveroa ei suoriteta ensinnäkään Euroopan yhteisön ulkopuolelle suuntautuvista kuljetuspalveluista eikä kuljetukseen välittömästi liittyvistä lastaus- ja purkupalveluista, ei myöskään muun vastaavan palvelun myynnistä. Verottomuus pätee myös ammattimaisessa kansainvälisessä liikenteessä olevalla vesi- tai ilma-aluksella tapahtuvan palvelun myyntiin ulkomaille matkustaville, sekä palvelun myyntiin tällaisen vesi-aluksen tai sen lastin välittömiä tarpeita varten. Verotonta on myös ilma-aluksen, aluksen varaosan tai varusteen vuokraus, tai niihin kohdistuvan työsuorituksen myynti taikka ilma-aluksen rahtaus sellaisen elinkeinonharjoittajan käyttöön, joka maksua vastaan harjoittaa pääasiallisesti kansainvälistä lentoliikennettä.

Arvonlisäveroa ei myöskään suoriteta tavaraan kohdistuvan työsuorituksen myynnistä edellyttäen, että tavara viedään välittömästi Yhteisön ulkopuolelle käyttämättä sitä täällä, ja tavaran vie myyjä tai ostajana oleva ulkomaalainen elinkeinonharjoittaja, joka ei ole Suomessa verovelvollinen. Tavaran voi viedä myyjän tai ostajan toimeksiannon perusteella myös joku muu.

Arvonlisäverotonta on myös kansainvälistä postiliikennettä koskevan kuljetuspalvelun ja siihen liittyvien palvelujen myynti ulkomailla postiliikennettä harjoittavalle yritykselle tai yhteisölle.

Myös muita tavaroita ja palveluja voidaan välittää arvonlisäverottomasti. Kansainväliseen kauppaan liittyviin verotuskysymyksiin voi olla hyvä paneutua lakimiehen avulla.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa