Minilex - Lakipuhelin

Kansainvälinen kauppa: Arvonlisäverotta tuotavien tuotteiden enimmäismäärät

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Jos matkustaa Suomeen Euroopan unionin arvonlisäveroalueen ulkopuolelta, tiettyjä tuotteita saa tuoda arvonlisäverottomasti säädettyyn enimmäisrajaan asti. Tämä edellyttää kuitenkin sitä, että tuonti ei ole kaupallista.

Tupakkatuotteita saa tuoda arvonlisäverottomasti enintään 200 savuketta, 100 pikkusikaria, 50 sikaria tai 250 grammaa piippu- ja savuketupakkaa. Verotta saa tuoda useampaa kuin yhtä edellä mainittua tupakkatuotetta, kunhan niiden prosentuaaliset osuudet verottomista enimmäismääristä ovat yhteensä enintään 100 prosenttia. Alle 18-vuotias ei kuitenkaan saa tuoda tupakkatuotteita verotta. Pikkusikarilla tarkoitetaan alle 3 grammaa painavaa sikaria.

Myös alkoholituotteita voidaan tiettyyn rajaan asti tuoda arvonlisäverottomasti. Hiilihapotonta viiniä saadaan tuoda enintään 4 litraa, olutta 16 litraa.. Lisäksi matkustaja saa tuoda verotta litran alkoholia tai alkoholijuomaa, jonka alkoholipitoisuus on yli 22 tilavuusprosenttia tai 2 litraa alkoholia tai alkoholijuomaa, jonka alkoholipitoisuus on enintään 22 tilavuusprosenttia. Aivan kuten tupakkatuotteidenkin kohdalla, verotta saa tuoda useampaa kuin yhtä vahvuusprosenttiluokkaa edustavia tuotteita kunhan niiden prosentuaaliset osuudet verottomista enimmäismääristä ovat yhteensä enintään 100 prosenttia.

Verotta tuotavan polttoaineen enimmäismäärä on moottorikulkuneuvon tavanomaisessa polttoainesäiliössä olevan polttoaineen määrä. Tämän lisäksi jokaisen moottorikulkuneuvon osalta saa tuoda verottomasti enintään 10 litraa tällaisella kulkuneuvolla kuljetettavassa kannettavassa säiliössä olevaa polttoainetta.

Muita tavaroita kuin alkoholia, alkoholijuomia, tupakkatuotteita ja moottorikulkuneuvojen polttoainetta saa tuoda verotta enintään 300 euron arvosta. Jos matkustaja on saapunut ilma- tai meriteitse muulla kuin huvikäytössä olevalla ilma- tai vesialuksella, verottomasti saa tuoda enintään 430 euron arvosta. Ilma- ja vesialus on laissa tarkoitetulla tavalla muussa kuin huvikäytössä, kun sen omistaja tai haltija käyttää alusta kaupallisiin tarkoituksiin. Kaupallisilla tarkoituksilla tarkoitetaan erityisesti vastiketta vastaan taikka viranomaistarkoituksiin tapahtuvaa tavaroiden tai henkilöiden kuljetusta tai palvelujen suorittamista.

Näissä 300 euron tai 430 euron enimmäisarvoissa ei huomioida matkustajan väliaikaisesti tuomia henkilökohtaisia matkatavaroita, matkustajan väliaikaisen poisviennin jälkeen uudelleen tuomia henkilökohtaisia matkatavaroita, eikä matkustajan henkilökohtaisesti tarvitsemia lääkkeitä.

Siinä tapauksessa, että tuotavien tavaroiden arvo ylittää säädetyn enimmäisarvon, ei yksittäisen tavaran arvoa ole mahdollista jakaa verottomaan ja verolliseen osuuteen.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa