Minilex - Lakipuhelin

Järjestyslaki ja musiikki

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Järjestyslaki, jolla pyritään edistämään yleistä järjestystä ja turvallisuutta, rajoittaa näitä häiritsevää toimintaa. Järjestyslakia voidaan näin ollen soveltaa myös tilanteisiin, jossa musiikin kuuntelu aiheuttaa häiriötä yleisellä paikalla.

Järjestyslain mukaan yleisen järjestyksen häiritseminen tai turvallisuuden vaarantaminen yleisellä paikalla on kielletty metelöimällä ja muulla vastaavalla tavalla, esimerkiksi soittamalla musiikkia liian kovalla. Tämä toiminta on lain mukaan kielletty myös muualla kuin yleisellä paikalla, jos sen vaikutus ulottuu yleiselle paikalle. Jos musiikkia siis soitetaan yksityiseen käyttöön tarkoitetusta sisätilasta, mutta se kuuluu yleiselle paikalle aiheuttaen häiriötä, voidaan siitä rangaista järjestyslain rikkomuksena.

Yleisellä paikalla tarkoitetaan tässä laissa sellaista paikkaa, joka on yleisesti käytettävissä tai joka on tarkoitettu yleisesti käytettäväksi, kuten tietä, katua, jalkakäytävää, toria, puistoa, uimarantaa, urheilukenttää, vesialuetta, hautausmaata, rakennusta, joukkoliikenteen kulkuneuvoa, virastoa, toimistoa, liikenneasemaa, kauppakeskusta, liikehuoneistoa tai ravintolaa.

Järjestyslain rikkomisesta voi seurata rikesakko.

Jos sinulla on lisäkysymyksiä järjestyslaista, voit kysyä lisää lakimieheltä esimerkiksi soittamalla lakipuhelimeen. 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa