Minilex - Lakipuhelin

Järjestyslaki ja kerrostalot

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Järjestyslain tarkoituksena on yleisen järjestyksen ja turvallisuuden edistäminen. Järjestyslakia sovelletaan myös kerrostaloasumiseen.

Järjestyslain määrittelemien yleisten paikkojen lisäksi myös kerrostaloissa on noudatettava järjestyslakia. Tärkeimpiä kerrostaloasumista koskevia järjestyslain määräyksiä ovat muun muassa vaaran estämistä koskeva säännös. Lainkohdan mukaan rakennuksen omistajalla tai haltijalla on velvollisuus huolehtia turvallisuudesta siten, ettei rakennuksesta putoava lumi tai jää tai muu esine tai aine aiheuta vaaraa muille ihmisille tai omaisuudelle. Lisäksi järjestyslaissa säädetään esimerkiksi koirakurista sekä siitä, että rakennuksen omistajan tulee varmistaa sisäänpääsymahdollisuus esimerkiksi pelastusviranomaiselle tai poliisille. Tätä varten laissa säädetään, että kerrostalossa on huolehdittava, että talossa on näkyvällä paikalla esillä talonmiehen, isännöitsijän tai muun vastaavan henkilön yhteystiedot, jotta edellä mainittu viranomainen pääsee rakennukseen viipymättä.

Tarkemmista kerrostaloasumista koskevista määräyksistä sovitaan useimmiten taloyhtiön järjestyssäännöissä. Taloyhtiön omat järjestyssäännöt eivät kuitenkaan saa olla ristiriidassa lain säännösten kanssa. 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa