Minilex - Lakipuhelin

Järjestyslaki ja kaupustelu

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Järjestyslaki, joka tuli voimaan vuonna 2003, pyrkii edistämään yleistä järjestystä ja turvallisuutta, ja sen takia rajoittaa näitä vaarantavaa toimintaa. Vaikka kaupustelua ei olla nimenomaisesti kielletty, siitä voidaan rangaista järjestyslain rikkomuksena.

Järjestyslaki kieltää yleisen järjestyksen häiritsemisen tai turvallisuuden vaarantamisen yleisellä paikalla. Yleisellä paikalla tarkoitetaan sellaista paikkaa, joka on yleisesti käytettävissä tai joka on tarkoitettu yleisesti käytettäväksi, kuten tietä, katua, jalkakäytävää, toria, puistoa, uimarantaa, urheilukenttää, vesialuetta, hautausmaata, rakennusta, joukkoliikenteen kulkuneuvoa, virastoa, toimistoa, liikenneasemaa, kauppakeskusta, liikehuoneistoa, ravintolaa.

Poliisi sekä tietyissä tilanteissa järjestyksen valvojat voivat soveltaa järjestyslakia myös kaupusteluun, jos se häiritsee yleistä järjestystä tai turvallisuutta esimerkiksi häiritsemällä liikennettä tai ravintolassa ruokailevia ihmisiä. Poliisi voi antaa järjestyslain rikkomuksesta rikesakkoa.

Jos sinulla on lisäkysymyksiä järjestyslaista sekä sen rikkomuksista, voit ottaa yhteyttä lakimieheen.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa