Minilex - Lakipuhelin

Järjestyslaki ja hautausmaa

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Järjestyslaki pyrkii edistämään ja ylläpitämään yleistä järjestystä ja turvallisuutta. Järjestyslain sovellettavuus rajautuu sellaisiin toimiin ja tekoihin, jotka tapahtuvat yleisellä paikalla tai taajamassa.

Yleisiä paikkoja ovat esimerkiksi tie, puisto, uimaranta tai muu yleisön käytettävissä oleva alue. Taajamaksi määritellään taajaan rakennettu alue, joka on osoitettu taajama-liikennemerkillä. 

Myös hautausmaa määritellään järjestyslain mukaiseksi yleiseksi paikaksi. Siellä ei siten saa käyttäytyä niin, että yleistä järjestystä häiritään tai että se vaarantuu. Hautausmaalla on siten kielletty metelöiminen tai muu vastaava häiriön aiheuttaminen, uhkaava käytös, suulliset uhkailut, ampuminen ja esineiden heittely. Hautausmaan alueella ei myöskään saa nauttia päihdyttäviä aineita tai ostaa seksuaalipalveluja tai tarjota niitä. Virtsaaminen ja ulostaminen on kiellettyä, jos se tapahtuu niin, että siitä aiheutuu vaaraa terveydelle tai häiriötä yleiselle järjestykselle. 

Hautausmaalla ei myöskään lähtökohtaisesti saa järjestää esityksiä. Samoin kuin muillakin yleisillä paikoilla, myös vaarallisten esineiden, kuten teräaseiden hallussapito on hautausmaalla kielletty. 

 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa