Minilex - Lakipuhelin

Järjestyslain rikkomus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Järjestyslaki pyrkii turvaamaan yleisen järjestyksen ja turvallisuuden Suomessa kieltämällä niitä häiritsevän toiminnan. Järjestyslaki sisältää yleisen häirinnän kiellon sekä erityisiä säännöksiä liittyen tietynlaiseen toimintaan. Rikkomuksia voi olla monenlaisia, ja niistä voi seurata rikoksentekovälineen menetys sekä sakkoa.

Järjestyslaissa kielletään yleisen järjestyksen häiritseminen ja turvallisuuden vaarantaminen esimerkiksi metelöimällä, uhkaavalla käyttäytymisellä, ampumalla tai heittämällä esineitä tai muulla vastaavalla tavalla. Järjestyslaissa säädetään myös muun muassa päihdyttävien aineiden nauttimisesta muilla yleisillä paikoilla kuin sitä varten tarkoitetuilla alueilla, häiritsevän mainonnan tai valojen käyttämisestä, vaarallisista esineiden hallussapidosta, sekä eläimiä koskevista järjestyssäännöistä.

Järjestyslain rikkomukset voivat siis olla monenlaisia. Metelöinnin lisäksi esimerkiksi kaupustelu ja kerjääminen voivat rikkoa järjestyslakia, jos niiden katsotaan häiritsevän yleistä järjestystä. Myös virtsaaminen yleisellä paikalla niin, että se aiheuttaa häiriötä yleiselle järjestykselle tai vaaraa terveydelle, sekä omien alkoholijuomien juonti julkisissa kulkuneuvoissa ovat järjestyslain rikkomuksia.

Järjestyslain noudattamista valvovat järjestyksen valvojat sekä poliisi. Jos rikkomus on tehty esinettä käyttäen, on poliisilla oikeus ottaa se haltuunsa. Rikkomuksesta voi saada rangaistuksena myös rikesakkoa. 

Jos sinulla on lisäkysymyksiä järjestyslaista ja sen rikkomuksista, voit ottaa yhteyttä lakimieheen.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa