Minilex - Lakipuhelin

Järjestyslain esityöt

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Lain esityöt tarkoittavat asiakirjoja, jotka ovat syntyneet, kun lakia on valmisteltu. Lain esitöitä ovat esimerkiksi hallituksen esitykset. Hallituksen esitys laista perustelee, miksi lakia tarvitaan ja mihin lailla pyritään. Esityöt pyrkivät myös yleensä arvioimaan lakien vaikutusta esimerkiksi muihin lakeihin kuin myös lain taloudellisia vaikutuksia. Esityöt sisältävät myös yleensä yksityiskohtaiset perustelut kustakin yksittäisestä pykälästä. Esitöitä käytetään yleensä apuna, kun yritetään selvittää, mitä jokin lain pykälä tarkoittaa.

Järjestyslain esitöissä (HE 20/2002 vp) kertoo, että järjestyslain tavoitteena on edistää yleistä järjestystä ja turvallisuutta yleisillä paikoilla. Järjestyslain tavoitteena oli koota hajanainen lainsäädäntö yhteen erilliseen lakiin, järjestyslakiin. Aikaisemmin turvallisuudesta oli hajanaista lainsäädäntöä esimerkiksi rikoslaissa ja kuntien järjestyssäännöissä.

Järjestyslain esityöt löytyvät niin Finlexistä (finlex.fi) kuin eduskunnan sivuiltakin (eduskunta.fi). Hallituksen esitys järjestyslaiksi löytyy hakusanalla HE 20/2002 vp.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa