Minilex - Lakipuhelin

Avoin yhtiö on oikeushenkilö

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Avoin yhtiö on itsenäinen oikeushenkilö. Tämän vuoksi avoimella yhtiöllä on mahdollisuus oikeuksien hankkimiseen ja sitoumuksien tekemiseen. Se voi olla myös asianosaisena tuomioistuimessa tai jonkin muun viranomaisen luona.

Avoimessa yhtiössä toimii vähintään kaksi tai useampi yhtiömies, jotka harjoittavat yhtiösopimuksen perusteella yhdessä elinkeinotoimintaa yhteisen taloudellisen tarkoituksen saavuttamiseksi. Yhteinen taloudellinen tarkoitus on yleensä voiton tuottaminen. Ainoastaan yksi yhtiömies ei voi perustaa avointa yhtiötä. Yhtiömies voi olla joko luonnollinen henkilö tai oikeushenkilö. Luonnollisella henkilöllä tarkoitetaan tavallista yksittäistä ihmistä. Oikeushenkilö voi olla esimerkiksi osakeyhtiö. Avoimessa yhtiössä yhtiömiehet hoitavat yhtiön asioita. Heillä on edustamisoikeus eli toisin sanoen he saavat edustaa yhtiötä ja kirjoittaa yhtiön toiminimen sen toimialaan kuuluvissa asioissa.

Avoin yhtiö syntyy rekisteröimisellä. Yhtiö tulee ilmoittaa rekisteröitäväksi kolmen kuukauden kuluessa siitä, kun yhtiösopimus on allekirjoitettu. Muussa tapauksessa yhtiön perustaminen raukeaa. Avoimessa yhtiössä yhtiömiehet vastaavat yhtiön velvoitteista niiden täyteen määrään saakka kuten omasta velasta. Yhtiömiehet ovat siten henkilökohtaisessa vastuussa kaikista yhtiön velvoitteista.

Avoin yhtiö on siis oikeushenkilö, joka saa hankkia oikeuksia ja tehdä sitoumuksia. Se voi olla oikeushenkilöllisyydestä johtuen myös asianosaisena tuomioistuimessa tai muun viranomaisen luona. Avoimesta yhtiöstä ja siihen liittyvistä asioista kannattaa keskustella tarkemmin lakimiehen kanssa. Lisätietoja aiheesta saat tarvittaessa alla olevasta lakipuhelimen numerosta.

- Lakipuhelin neuvoo joka päivä klo 6 - 24 -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa