Minilex - Lakipuhelin

Avoin yhtiö ja yhtiömies

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Avoimessa yhtiössä tulee olla vähintään kaksi tai sitä useampia yhtiömiehiä, jotka harjoittavat yhtiösopimuksen perusteella yhdessä elinkeinotoimintaa yhteisen taloudellisen tarkoituksen saavuttamiseksi, joka on tavallisesti voiton tuottaminen. Ainoastaan yksi yhtiömies ei voi siten perustaa avointa yhtiötä.

Yhtiösopimuksen osapuolina tulee olla vähintään kaksi yhtiömiestä. Yhtiösopimuksen osapuolet voivat olla joko luonnollisia henkilöitä tai oikeushenkilöitä. Luonnollisella henkilöllä tarkoitetaan tavallista yksittäistä ihmistä. Oikeushenkilöllä puolestaan tarkoitetaan esimerkiksi osakeyhtiötä. Tapauksessa, jossa oikeushenkilö on yhtiösopimuksen osapuolena, yhtiösopimuksen tekemisen oikeushenkilön puolesta hoitaa oikeushenkilön toimivaltainen elin. On myös katsottu, että esimerkiksi valtio ja kunnat voisivat toimia yhtiömiehinä.

Yhtiömiehillä on oikeus yhtiön asioiden hoitamiseen. Heillä on edustamisoikeus, joka tarkoittaa oikeutta edustaa yhtiötä sekä kirjoittaa yhtiön toiminimi sen toimialaan kuuluvissa asioissa. Avoimessa yhtiössä yhtiömiehet ovat vastuussa yhtiölle kuuluvista velvoitteista niiden täyteen määrään asti aivan kuten omasta velastaan.

Avoimesta yhtiöstä ja yhtiömiehistä sekä niihin liittyvistä asioista kannattaa keskustella tarkemmin lakimiehen kanssa. Lisätietoja aiheesta saat tarvittaessa alla olevasta lakipuhelimen numerosta.

- Lakipuhelin neuvoo joka päivä klo 6 - 24 -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


 

Selaa lakitietoa