Minilex - Lakipuhelin

Avoin yhtiö ja uusi yhtiömies

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Avoin yhtiö perustetaan kirjallisella yhtiösopimuksella. Avoimessa yhtiössä on oltava vähintään kaksi yhtiömiestä, jotka harjoittavat yhdessä elinkeinotoimintaa yhteisen taloudellisen tarkoituksen saavuttamiseksi.

Avoimeen yhtiöön on mahdollista ottaa sen perustamisen jälkeen uusi yhtiömies. Uusi yhtiömies voidaan ottaa yhtiöön vanhojen yhtiömiesten lisäksi tai joku vanhoista yhtiömiehistä voi luovuttaa yhtiöosuutensa uudelle yhtiömiehelle. Uuden yhtiömiehen ottaminen avoimeen yhtiöön edellyttää yhtiösopimuksen muuttamista. Yhtiösopimuksen muuttamiseen tarvitaan kaikkien yhtiömiesten suostumus. Jos siis avoimeen yhtiöön halutaan uusi yhtiömies tai joku vanhoista yhtiömiehistä haluaa luovuttaa yhtiöosuutensa eteenpäin, yhtiösopimuksen muuttamisen tulee tapahtua vanhojen yhtiömiesten yhteisellä yksimielisellä päätöksellä. Uuden yhtiömiehen johdosta tapahtuva yhtiösopimuksen muutos on rekisteröitävä kaupparekisteriin, jotta se tulee voimaan suhteessa sivullisiin.

Avoimen yhtiön yhtiömies on aina vastuussa yhtiön veloista henkilökohtaisella omaisuudellaan, ja hän vastaa näin ollen myös muiden yhtiömiesten tekemistä sitoumuksista. Avoimeen yhtiöön tuleva uusi yhtiömies joutuu henkilökohtaiseen velkavastuuseen yhtiön velvoitteista, mukaan lukien ennen hänen liittymistään syntyneet yhtiön velvoitteet.

Avoimessa yhtiössä täytyy aina olla vähintään kaksi yhtiömiestä. Jos yhtiömies jää yksin avoimeen yhtiöön, hänen tulee hankkia uusi yhtiömies vuoden kuluessa tai avoin yhtiö katsotaan purkautuneeksi.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa