Minilex - Lakipuhelin

Avoin yhtiö ja toimitusjohtaja

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Avoimeen yhtiöön voidaan valita toimitusjohtaja. Avoimen yhtiön toimitusjohtajan kuuluu huolehtia avoimen yhtiön juoksevan hallinnon hoitamisesta.

Yhtiömiehet voivat sopia keskenään, että joko yksi heistä tai vaihtoehtoisesti joku ulkopuolinen henkilö toimii avoimen yhtiön toimitusjohtajana. Toimitusjohtajan valinta voi tapahtua siis yhtiömiesten sopimuksella, mutta on myös mahdollista, että toimitusjohtajan valinnasta on sovittu yhtiösopimuksessa. Avoimen yhtiön toimitusjohtajan tehtäviin on katsottu kuuluvan muun muassa yhtiön johtamiseen ja kirjanpitoon liittyvistä asioista huolehtiminen.

Ulkopuolinen toimitusjohtaja voidaan vapauttaa tehtävästään. Ulkopuolisen toimitusjohtajan voi vapauttaa tehtävästään sellainen yhtiömies, joka saa hoitaa avoimen yhtiön asioita. Myös toimitusjohtajaksi valittu yhtiömies voidaan erottaa tehtävästään, jos erottamiselle on olemassa jokin painava syy. Erottaminen tapahtuu muiden yhtiömiesten yksimielisellä päätöksellä. Toimitusjohtajana toimiva yhtiömies voi painavasta syystä luopua tehtävästään, jos tämä ei ole muiden yhtiömiesten kannalta kohtuutonta.

Avoimeen yhtiöön on siis mahdollista valita toimitusjohtaja, jonka tehtävänä on yhtiön juoksevan hallinnon hoitaminen. Avoimesta yhtiöstä ja siihen valittavasta toimitusjohtajasta kannattaa keskustella tarkemmin lakimiehen kanssa. Lisätietoja aiheesta saat tarvittaessa alla olevasta lakipuhelimen numerosta.

- Lakipuhelin neuvoo joka päivä klo 6 - 24 -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


 

Selaa lakitietoa