Minilex - Lakipuhelin

Avoin yhtiö ja perustajien lukumäärä

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Avoimella yhtiöllä tarkoitetaan itsenäistä oikeushenkilöä, jolla on oikeus oikeuksien hankkimiseen ja sitoumuksien tekemiseen sekä asianosaisena esiintymiseen tuomioistuimessa tai jossakin muussa viranomaisessa. Avointa yhtiötä tulee olla perustamassa ainakin kaksi yhtiömiestä. Avoimen yhtiön perustaminen ei ole mahdollista, jos perustajien lukumäärä on tuota lukumäärää alhaisempi.

Avoimessa yhtiössä toimii vähintään kaksi tai useampia yhtiömiehiä, jotka harjoittavat yhtiösopimuksen perusteella yhdessä elinkeinotoimintaa yhteisen taloudellisen tarkoituksen saavuttamiseksi. Yhteisenä taloudellisena tarkoituksena pidetään tavallisesti voiton tuottamista. Yhtiömies voi olla joko luonnollinen henkilö tai oikeushenkilö. Luonnollisella henkilöllä tarkoitetaan tavallista yksittäistä ihmistä. Oikeushenkilö voi puolestaan olla esimerkiksi osakeyhtiö.

Joskus avoin yhtiö saattaa muuttua niin sanotuksi yhdenmiehenyhtiöksi. Avoimen yhtiön katsotaan purkautuneen tapauksessa, jossa yhtiömiesten lukumäärä on alentunut yhteen, eikä yhtiömiesten lukumäärä ole vuoden kuluessa noussut vähintään kahteen.

Avoin yhtiö on siis itsenäinen oikeushenkilö, jonka perustamiseen tarvitaan vähintään kaksi yhtiömiestä. Siten ainoastaan yhdellä yhtiömiehellä ei ole mahdollisuutta perustaa avointa yhtiötä. Avoimeen yhtiöön sekä avoimen yhtiön perustajien lukumäärään liittyvistä asioista kannattaa keskustella tarkemmin lakimiehen kanssa. Lisätietoja aiheesta saat tarvittaessa alla olevasta lakipuhelimen numerosta.

- Lakipuhelin neuvoo joka päivä klo 6 - 24 -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa