Minilex - Lakipuhelin

Avoimesta yhtiöstä eroamisesta sopiminen


>> Lakipuhelin neuvoo vuosien kokemuksella - Soita 0600 12 450 >>

Avoimesta yhtiöstä eroamisesta kannattaa sopia yhtiösopimuksessa. Tämä johtuu siitä, että laissa yhtiömiehen eroamisesta ei ole suoranaisesti säädelty, vaikka asian todellinen merkitys yhtiömiehelle voi olla huomattava. Eroamisoikeus voidaan myöntää yhtiömiehelle vapaasti käytettäväksi oman harkintansa nojalla. Vaihtoehtoisesti oikeus erota yhtiöstä voidaan sopia riippuvaksi tietyn ehdon täyttymisestä. Eroamisoikeuden myöntämisen lisäksi voidaan sopia, että yhtiömies on tietyissä tilanteissa velvollinen eroamaan yhtiöstä.

Yhtiömiehen erotessa on suositeltavaa ottaa huomioon asian ilmoittaminen kaupparekisteriin, koska yhtiömies on vastuussa yhtiöstä eroamisen jälkeen syntyneestä velvoitteesta, jollei velkoja tiennyt, että yhtiömies oli eronnut yhtiöstä ennen velvoitteen syntymistä.

Eroamisoikeuden merkitys korostuu tilanteessa, jossa yhtiö tuottaa tappiota ja tämä tappio vähentää samanaikaisesti yhtiömiehen henkilökohtaista varallisuutta. Vastaavasta syystä myös mahdollisuudesta purkaa yhtiö on perusteltua sopia nimenomaisesti.

Soittamalla lakipuhelimeen saatat säästää helposti jopa tuhansia euroja.

 

Selaa lakitietoa

 

» Lakipalvelut jopa 40 % edullisemmin - nopeasti ja luotettavasti »