Minilex - Lakipuhelin

Avoimen yhtiön yhtiösopimuksen muuttaminen

» Lakipuhelin neuvoo kokemuksella - Soita 0600 12 450 »

Avoimen yhtiön yhtiösopimusta voidaan muuttaa milloin tahansa yhtiön toiminnan aikana. Sopimuksen muuttaminen edellyttää kaikkien yhtiömiesten suostumusta. Enemmistöpäätös ei lähtökohtaisesti oikeuta yhtiösopimuksen muuttamiseen, joskin yksimielisyyden vaatimuksesta on kuitenkin mahdollisuus sopia yhtiösopimuksessa toisin.

Avoimen yhtiön yhtiösopimuksen muuttaminen on vapaamuotoista. Tämä tarkoittaa sitä, että yhtiösopimusta ei ole välttämätöntä muuttaa samassa muodossa kuin missä alkuperäinen sopimus on tehty, vaan kirjallisen yhtiösopimuksen muuttaminen suullisesti on yhtälailla mahdollista. Yhtiösopimus voi muuttua myös sillä tavoin, että yhtiömiehet sanattomasti hyväksyvät edeltävästä poikkeavan käytännön, jonka näin katsotaan muuttaneen yhtiösopimusta.

Yhtiösopimuksen muuttaminen astuu voimaan välittömästi muutoksen tekemisen jälkeen. Muuttamisesta on ilmoitettava kaupparekisteriin.

Mikäli yhtiösopimuksessa on mahdollistettu yhtiösopimuksen muuttaminen ilman yhtiömiesten yksimielistä suostumusta, voi tämä johtaa tarpeeseen sovitella muutettua sopimusta, mikäli uusi sopimus johtaa jonkun yhtiömiehen kannalta kohtuuttomaan lopputulokseen.


- Lakipuhelin neuvoo joka päivä klo 6 - 24 - 

Selaa lakitietoa

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »