Minilex - Lakipuhelin

Arvonlisäverosta vapaa toiminta: Terveyden- ja sairaanhoito

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Terveyden- ja sairaanhoitopalvelun myynnistä ei suoriteta arvonlisäveroa. Arvonlisäveroa ei suoriteta myöskään silloin, kun hoitotoimen harjoittaja luovuttaa hoidon yhteydessä hoitoon tavanomaisesti liittyviä palveluja ja tavaroita.

Terveyden- ja sairaanhoitopalvelulla tarkoitetaan ihmisen terveydentilan sekä toiminta- ja työkyvyn määrittämiseksi tai terveyden sekä toiminta- ja työkyvyn palauttamiseksi tai ylläpitämiseksi tehtäviä toimenpiteitä. Verovapaus edellyttää, että hoitoa annetaan valtion tai kunnan ylläpitämässä terveydenhuollon toimintayksikössä taikka laissa tarkemmin määritelty yksityisenä terveyspalveluna. Kyseessä voi olla myös sellaisen terveydenhuollon ammattihenkilön antama hoito, joka harjoittaa toimintaansa lakiin perustuvan oikeuden nojalla tai joka on lain nojalla rekisteröity.

Osa muistakin terveydenhoitoon liittyvien palvelujen ja tavaroiden myynnistä on arvonlisäverovapaata. Tällaisia ovat sairaankuljetukset erityisesti tarkoitustaan varten varustetulla kuljetusvälineellä, terveyden- ja sairaanhoitoon liittyvät tutkimus- ja laboratoriopalvelut, hammaslääkärin, hammasteknikon tai erikoishammasteknikon myymät hammasproteesit ja niihin kohdistuvat hammastekniset työsuoritukset. Myös äidinmaito, ihmisveri, ihmiselimet ja ihmiskudokset voidaan myydä ilman arvonlisäveroa, samoin välittömästi terveyden- ja sairaanhoidossa käytettävät tavarat ja palvelut.

Myös esimerkiksi sosiaalihuoltoon liittyvät palvelut ovat osittain arvonlisäverovapaita.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa